10 dingen die je niet mag vergeten!

Ongetwijfeld zal je het herkennen… Onbezorgd stap je in de volgepakte auto, op weg naar je vakantiebestemming. En wanneer je net de snelweg hebt bereikt, schiet er iets door je hoofd. “Ik zal het toch niet vergeten zijn?”

Wat je bent vergeten kan variëren van de voordeur op slot te doen tot de luchtbeddenpomp ingepakt te hebben. Welke 10 dingen mag je nu echt niet vergeten als je op vakantie gaat?

1. Slaapbenodigdheden

Te beginnen met de stopjes voor luchtbedden, worden hoofdkussens ook vaak vergeten, evenals de knuffel die je kind echt nodig heeft om te kunnen slapen.

2. Lunchpakket voor onderweg

De ochtend van vertrek heb je een stapel broodjes gesmeerd voor onderweg. Ze liggen netjes verpakt in de koelkast… Maar blijven daar helaas ook liggen tot je weer thuis bent. Controleer voor vertrek altijd de koelkast en fruitschaal nog even. Etenswaren die blijven liggen zijn meestal niet meer zo fris bij thuiskomst.

3. Opladers

In deze tijd heeft iedereen wel een mobiele telefoon. Zoveel verschillende modellen en dus helaas ook zoveel verschillende opladers. De stekker lenen van elkaar zit er dus vaak niet bij! Zorg er daarom voor dat jouw snoertje als eerste in je reistas zit.

4. Paspoort, pinpas en geld

Die dikke portemonnee waar je thuis mee loopt, zonde om al die onnodige klantenkaarten mee op reis te nemen. Maar vergeet niet om je paspoort of identiteitskaart, pinpas en wat contant geld in elk geval terug in je portemonnee te stoppen!

5. Medicijnen

Gebruik je dagelijks medicijnen, vergeet deze dan uiteraard niet mee te nemen! Een paar extra pillen aftellen is sowieso verstandig, mocht je er eens één laten vallen. Ook de medicijnen uit de verbanddoos, zoals paracetamol en een middel tegen diarree zijn verstandig om mee te nemen. Gebruik je anticonceptiepillen? Pak deze ook zeker tijdig in! Voor sommige medicijnen geldt dat deze alleen met een verklaring mee de grens over mogen. Denk hier dus tijdig aan.

6. Gegevens van je verzekering

Niemand hoopt dat er iets mis gaat tijdens je vakantie, maar helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Neem de gegevens van je reisverzekering en zorgverkering dus mee. Liefst digitaal, bijvoorbeeld in je telefoon én op papier. Mocht je telefoon gestolen worden, dan heb je altijd nog een brief met de noodnummers bij de hand. Bij je zorgverzekeraar kun je bovendien een Europese zorgpas aanvragen, waarmee je in heel Europa kunt aantonen dat je voor zorg verzekerd bent.

7. Toiletartikelen

Alledaagse dingen zoals een tandenborstel, tandpasta, shampoo een haarborstel lijken zo vanzelfsprekend om in pakken, maar worden toch vaak vergeten! Geen ramp, aangezien deze zaken bijna overal wel te koop zijn, maar wel onhandig als je aankomt wanneer de winkels al gesloten zijn!

8. (Zonne)bril en lenzenvloeistof

Ook al ga je niet in de zomer op vakantie, de zon kan fel schijnen. Een zonnebril beschermt je ogen tegen UV-straling, maar doordat je minder met je ogen hoeft te knijpen tegen het licht verklein je ook de kans op rimpeltjes. Zeker wanneer je een zonnebril op sterkte hebt, is het verstandig deze op tijd bij je bagage te voegen! Ook andere gezichtshulpmiddelen zoals een leesbril zijn praktisch om mee te nemen! Draag je lenzen, vergeet dan geen vloeistof, een lenzendoosje en zuignapje bij harde lenzen mee te nemen!

9. Geschikte kleding

Bij een strandvakantie horen natuurlijk zwembroeken en bikini’s, maar ook bij accommodaties midden in het land is vaak een zwembad in de buurt aanwezig! Bekijk de weersvoorspelling en stem hier je kledingkeus op af. Toch kan het nooit kwaad om ook een warme trui mee te nemen wanneer het warm wordt en juist ook een korte broek in te pakken wanneer er iets slechter weer is voorspeld. Het weer is zo veranderlijk, het zou zonde zijn als je je er niet op kunt kleden!

10. De dingen thuis

Controleer of het gas uit is, draai alle deuren op slot, sluit de ramen en trek stekkers van elektrische apparaten zo nodig uit het stopcontact. Past er iemand op je huis, zorg dan dat hij of zij de reservesleutel heeft en de instructies wat betreft het huisdier, de post, plantjes… Vergeet ook geen adres en telefoonnummer aan de thuisblijvers te verstrekken, zodat ze je in geval van nood altijd kunnen bereiken.