Gezellig met het gezin kamperen!

Eén van de leukste dingen om buitenshuis te doen: kamperen! Velen van jullie zullen het herkennen: als gezin een week kamperen in de schoolvakanties. Lekker ravotten met andere kinderen en ’s avonds met een zaklamp naar het toiletgebouw om je tanden te poetsen. In Limburg, op de Veluwe, aan de Nederlandse kust of net over de grens in de Belgische Ardennen zijn de leukste campings te vinden. Omdat kamperen met jonge kinderen heel populair is, kun je in ons land vele familiecampings vinden. Deze campings beschikken over allerlei faciliteiten, zodat er altijd iets leuks te beleven is!

Familiecampings zijn vaak aangepast op jonge bezoekers. Denk hierbij aan kindertoiletten, verschoningsplaatsen voor de allerkleinsten, omheinde speelplaatsen en autovrije zones. Bovendien is er vaak een grote keus aan speeltuinen en speelvelden én zijn er leeftijdsgenootjes in overvloed!

Vermaak voor het hele gezin

Van Zeeland tot Groningen en van de Waddeneilanden tot Limburg, op alle familiecampings in Nederland zijn de leukste activiteiten te beleven! Leef je uit in het zwembad en maak nieuwe vriendjes en vriendinnetjes tijdens de activiteiten van het animatieteam. Sommige familiecampings bieden zelfs wel heel bijzondere activiteiten! Creatieve workshops, duiklessen in het zwembad en gave shows en optreden waar jij ook in mee kan spelen!

Kamperen wordt ook steeds luxer! Met WiFi bij de tent kun je altijd de weersvoorspelling opzoeken en contact houden met vrienden en familie thuis. Wel de lusten, niet de lasten? Verdiep je dan eens in een kampeerplaats met privé sanitair of een glamping accommodatie!

Met z’n allen er op uit!

Familiecampings in Zeeland liggen vaak aan de kust. Je kunt hier met je gezin uren speelplezier beleven in de grootste ‘zandbak’ van Nederland! Kastelen bouwen, schepjes zoeken en lekker uitwaaien langs de kilometerslange kustlijn. Bezoek in Drenthe de imposante hunebedden en ontdek de prachtige landschappen in de nationale parken. In Limburg ontdek je de mergelgrotten en proef je de lekkerste vlaai! Zo heeft elke provincie wel iets unieks! Bovendien mag een bezoek aan een attractiepark natuurlijk niet ontbreken! Wil je als gezin een bijzondere expositie bezoeken? Expositiewijzer.nl heeft een compleet overzicht van alle exposities, musea en galerieën in Nederland. Zo kun je aan elke familievakantie een stukje cultuur toevoegen!

Wat zijn jouw tips voor mede kampeerders die er graag een dagje op uit gaan met hun gezin?