Hoe boek je de juiste camping?

Een droomvakantie uitzoeken is altijd lastig! Wil je de ultieme kampeervakantie beleven? In dit artikel lees je een aantal goede tips die je helpen bij het uitzoeken van een camping!

Kampeervelden en accommodaties

Als gezin met kleine kinderen sta je waarschijnlijk liever op een gezellig, autovrij veld. En als koppel heb je misschien liever een wat ruime plek met meer privacy. Vergelijk daarom de verschillende kampeerplaatsen die de camping aanbiedt. Houd ook rekening met eventuele aansluitingen voor elektra. Wel zo handig als je een elektrisch kookstel meeneemt!

Campingfaciliteiten

Bespreek van te voren met je gezin of reisgenoten welke eisen jij stelt aan de camping waar jullie heen gaan. Moet er een zwembad zijn? Speeltuinen? WiFi? Nemen jullie de hond mee? Welke sport- en spelfaciliteiten vinden jullie belangrijk?

Luxe kamperen

Wil je graag kamperen maar staat het idee van liggend aankleden op je luchtbed en ’s nachts een wandeling naar het toiletgebouw je tegen? Kies dan voor glamping! Glamping staat voor glamour camping, oftewel luxe kamperen. Glamping accommodaties zijn volledig ingericht en in de meest luxe varianten heb je behalve een toilet zelfs een eigen douche in je tent!

Korting

Wil je besparen op het boeken van een kampeervakantie? Soms kun je als lid van een vereniging of organisatie korting krijgen of ontvang je voordeel als jong gezin of seniorenkoppel. Ook zijn er vaak aanbiedingen waar je van kunt profiteren, bijvoorbeeld de vroegboekkorting. Bovendien kun je dan lekker uitkijken naar je vakantie! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een last-minute kampeerplaats te boeken. Het risico bij een last-minute is wel dat jouw favoriete keus al volgeboekt is.

Omgeving en dagjes uit

Wat de ideale omgeving van jouw ideale camping is, hangt af van welke activiteiten je graag wil ondernemen tijdens je kampeervakantie. Zo bestaan er stadscampings maar kun je ook kleinschalig op het platteland verblijven. Als strandliefhebber is het prettig om een camping op loopafstand van het strand te boeken. Ook kan het prettig zijn om van te voren te bekijken of er een verbinding met het openbaar vervoer in de buurt is.

Voorbereiding is het halve werk

Ga je voor het eerst kamperen? Of hebben jullie een nieuwe tent? Zet van te voren eens samen je tent op! Als je een keer hebt geoefend weet je wat je te wachten staat, en dat scheelt veel stress op het moment van aankomst. Ook weet je dan waar je op moet letten: neem voldoende haringen mee, vergeet de hamer niet en hoe groot moet het grondzeil ook alweer zijn? Maak bovendien van te voren een lijstje met wat je allemaal mee moet nemen. Of zoek een kant en klare lijst van internet op!

En tot slot… Vergeet niet te genieten van je vakantie! Kamperen is het leukste wat er is!