Glamping: wat & waar?

Glamping is helemaal hot! Maar wat is het nu eigenlijk? En waar kan dit? Lees snel verder en ontdek alles over glamperen!

Glamping keuken

Glamping is een samenvoeging van glamour en camping en is praktisch gezien gewoon luxe kamperen. Geen geklungel met scheerlijnen die in de knoop zitten, tentstokken die niet passen en met een wc rol over de camping naar het toilet. Glamping accommodaties zijn vaak luxe ingerichte safaritenten. Deze tenten staan een lang seizoen – of soms het hele jaar door – opgezet op de camping. Veelal zijn de accommodaties voorzien van een volledig ingerichte keuken. De vloeren zijn vaak verhard, bijvoorbeeld van hout. Voor de wat frissere dagen is er elektrische verwarming aanwezig. Door de regen naar het toilet en douchen in een klein hokje is met glamping ook verleden tijd dankzij een privé badkamer met douche en toilet.

Behalve safaritenten zijn er nog veel meer accommodaties die ingericht zijn voor glamping! Denk hierbij aan boomhutten, kleine huisjes en koepeltenten. Welk type glamping accommodatie je ook kiest, aan luxe zal het niet ontbreken.

Behalve het gemak van een reeds opgezette, volledig ingerichte tent zijn er nog veel meer voordelen van glamping te noemen. Zo zijn er veelal gewone bedden aanwezig in de tenten. Geen pijnlijke rug door het harde luchtbed dus! Daarnaast is er voldoende ruimte in de tenten. Ideaal dus wanneer je met een gezin bent. En omdat je toch op een camping verblijft, geniet je optimaal van de buitenlucht en het kampeergevoel!

Glamping is de laatste jaren steeds populairder geworden, waardoor je deze manier van kamperen eigenlijk op heel veel plaatsen kunt beleven! Alleen al in Nederland zijn er vele soorten campings die glamping aanbieden, maar ook andere populaire vakantielanden bieden de accommodaties aan. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Vakantiepark Callassande in Noord-Holland
  • Camping De Hertshoorn in Gelderland
  • Strandpark De Zeeuwse Kust in Zeeland
  • Camping Village Rocchette in Toscane (Italië)
  • Camping Les 7 Iles in Bretagne (Frankrijk)
  • Camping Le Roptai in de Ardennen (België)
  • Camping Seefeld Park Sarnen in Zwitserland