Op de camping met je hond

Niets is gezelliger dan samen met je familie een vakantie beleven op de camping. Maar het gezin is natuurlijk niet compleet als jullie trouwe viervoeter thuis moet blijven. Gelukkig zijn ook campings waar je je huisdier mee naartoe mag nemen! Want ook de hond verdiend af en toe een vakantie, toch?

Voordat je op vakantie gaat met je hond is het belangrijk dat je eerst controleert of je gekozen bestemming honden accepteert in zowel het hoog- als het laagseizoen. Bij de Ardoer campings in Nederland kun je bekijken op welke campings je met je hond terecht kunt en of honden eventueel aangelijnd moet zijn. Elke camping heeft zijn eigen regels met betrekking tot waar en wanneer honden zijn toegestaan. Als je met je hond op vakantie gaat is handig om ervoor te zorgen dat je hond is ingeënt tegen hondsdolheid, een identificatie chip en een dierenpaspoort heeft. Ga je naar het buitenland kamperen? Dan is het verstandig om te kijken of er nog andere inentingen vereist zijn voor je bestemming.

Op sommige stranden mogen honden niet los rondlopen en vooral in het hoogseizoen zijn er strengere regels. Ook kan het zijn dat het strand in de zomer honden verbiedt, dus let goed op de regel! Zorg er bovendien voor dat je een geschikte riem meeneemt als je jouw hond lekker wilt laten rennen op het strand. Een aantal campings hebben een hondenstrand waar je hond wel mag loslopen, ook tijdens het hoogseizoen. Houdt jouw hond niet zo van andere honden? Neem dan voor de zekerheid een geschikte riem mee.

Op veel campings bevindt zich een speciale hondendouche zodat je jouw hond kunt wassen na een bezoek aan het strand of het bos. Dit is ook ideaal voor verkoeling tijdens de warme zomermaanden. Zorg er tijdens warme dagen voor dat er voldoende schaduw is voor je hond. Zet ook altijd voldoende water neer, zeker tijdens de warme zomermaanden. Op een hond vriendelijke camping met supermarkt vaak je meestal dierenvoer kopen. Gebruikt je hond dieetvoeding? Dan is het verstandig van te voren te informeren of dit ter plaatse beschikbaar is. Of zorg dat je zelf voldoende voorraad meeneemt!

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om jouw favoriete huisdier mee te nemen op vakantie. Bereid je samen voor en geniet met het complete gezin!