Vakantie vieren op Texel

Wil je écht even helemaal weg in eigen land? Ga dan naar Texel. Met de veerboot kom je aan op het prachtige eiland en krijg je meteen het ultieme vakantiegevoel. Weg van alle dagelijkse verplichtingen en vogelvrij op het waddeneiland Texel.

Op Texel is het ondanks het toerisme het heerlijk rustig en daarom een goede vakantiebestemming. Er is dan ook aardig wat keuze wat betreft vakantieparken op Texel. Zo is er keuze uit parken met hotelsuites, appartementen, chalets, bungalows, strandlodges, villa’s en kamperen kan natuurlijk ook. Veel parken liggen op slechts een aantal kilometer van het strand en de duinen. Zo ben je binnen no-time van je accommodatie op het strand of neem je een duik in de zee.

Natuurlijk Texel

Als je op Texel bent mag een bezoekje aan Nationaal Park Duinen van Texel zeker niet ontbreken. Er zijn kilometer fiets-, wandel- en ruiterpaden waarop je zelf het Nationale park kunt ontdekken. Maar je kan ook kiezen voor een wandeling door het bos, open duin op het strand met een GPS. Het landschap is erg afwisselend met een uitgestrekte strandvlakte, natte duinvalleien tussen droge duinen en heidevelden.

Erop uit

Buitenom de prachtige natuur die het eiland te bieden heeft zijn er nog genoeg andere dingen te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Texelse bierbrouwerij of het Marinemuseum. Wil je wat actiefs doen dan kun je naar Circuitpark Karting Texel. Hier kun je onder andere karten en midgetgolfen. In de zomervakantie is een deel van de kartbaan afgezet voor kinderen zodat ook zij lekker kunnen karten.

Kortom: genoeg te zien en beleven op Texel! En dit is nog maar een kleine selectie van wat Texel allemaal de bieden heeft. Beleef het zelf en bezoek Texel!